duminică, 12 februarie 2012

Paine cu lapte batut si bicarbonat de sodiu





Inspiratie: http://chez.mazilique.ro/2011/10/paine-irlandeza-cu-bicarbonat-irish.html

Eu am folosit cantitatile la jumatate si au iesit 6 painici bune si crocante. Aveti nevoie de:
125 g faina alba
125 g faina integrala
50 g fulgi de ovaz
1 lingurita de sare
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
250 ml lapte batut
seminte (floarea soarelui , susan, mac, seminte de in, seminte de ceapa) - cate vreti (eu am folosit o mana mica de seminte de in si inca jumatate de seminte de floarea soarelui, ca doar asta aveam)

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron. Se obtine un aluat moale, care se imparte in 6 bucati. Se pun painicile in tava de aragaz , pe hartie de copt si se lasa la cuptor la 210 grade aproximativ 45 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu